Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute küpsiste kasutamisega. Kui soovite keelata küpsiste salvestamist teie seadmesse, kohandage palun oma brauseri turvaseadeid.
Eesti Toidupank aitas 2021 septemberis ja novembris suurendada toiduraiskamise teadlikkust kahel üritusel
24.11.202129. septembril korraldas Eesti Toidupank koostöös tipprestoraniga Fotografiska piduliku lõunasöögi oma partneritele, doonoritele, annetajatele, et tähistada ÜRO algatatud rahvusvahelist toiduaraiskamise teadvustamise päeva. Lõunasöök valmistati peaasjalikult päästetud toidust. Osales 60 inimest, kes nägid video vahendusel, kuidas toitu poodisest koguti ja kuidas seda valmistati. Lõunasöögil võtsid sõna Toidupanga Piet Boerefjin ja Fotografiska peakokk Peeter Pihel, lisaks teadusasutuse (TLÜ), uuringufirma (SEI), esindusorganisatsioonide (Rohetiiger ja Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum), Põllumajandus- ja Toiduameti ja keskkonnaministeeriumi esindajad, kes kõik aitasid teemat erineva nurga alt lahti mõtestada. Lõpetuseks täna Toidupank oma tublimaid annetajaid ja logistikapartnerit toetuse eest, samuti silmapaistvaid vabatahtlikke ennastsalgava abi eest. Sündmus eidist otsekajastust Tallinna linna poolt, samuti andis tõuke teema kajastamiseks ka ajakirjanduses (Toit ja Trend, Postimees)
24. novembril korraldas Eesti Toidupank koostöös A-klassi filmivestivaliga PÖFF piduliku õhtusöögi ligi 350le festivali külalisele, mis samuti valmistati peaasjalikult päästetud toidust. Kõik osalejad said endele infolehed ülevaatega Eesti olukorrast toidu raiskamisel ja Toidupanga tegevusest selle vähendamiseks. Eelnevalt toimus Anna Hintsi filmi “Homme saabub paradiis” linastus, mis kajastab teravalt toiduraiskamise teemat Tartu linna näitel. Pärast linastust modereeris Toidupanga partnersuhete juht Ülo Vihma vestlust rezhissööri Anna Hintsi ja produtsent Evelin Penttiläga, mis edastati ka PÖFFi interneti kanalis.