Eesti Toidupank korraldas piduliku lõunasöögi Tallinnas restoranis Fotografiska, kus tähistati ÜRO algatatud rahvusvahelist toiduraiskamise teadvustamise päeva

29.09.2021

Lõunasöök valmistati päästetud toiduainetest tuntud koka Peeter Piheli ja tema meeskonna poolt.
Lõunasöögil osalejad said ülevaate Eesti Toidupanga igapäevatööst, nägid video vahendusel, kuidas müümata jäänud toitu poodidest kogutakse ja kuidas see jõuab lõunasöögilauale, kuulasid päevakohaseid sõnavõtte ministeeriumite, ametite, doonorite, teadurite ja juristide esindajatelt.
Toidupank soovis selle üritusega suurendada inimeste teadlikkust kauplustest ja tootjatelt kogutud ülejääkide söögikõlblikkusest ja võimalusest kogutud toiduainetest valmistada nii igapäevast toitu kui pidusööki.